Blog

Valg af uddannelse og studieby

Valg af udannelse og studieby er en stor beslutning. Det svære kan være at skulle flytte til en ny by, når du måske ikke er helt sikker på, om valget af uddannelse er det helt rigtige. Herunder følger et par råd, der kan være gode at huske på, når du står over for dette store og nye kapitel i dit liv.

Herning som inspirerende studieby

Herning er en spændende by med en masse muligheder for uddannelse. Det er bestemt et område, du bør overveje, og med den øgede indsats i at få flere studerende til spændende uddannelser, har du mulighed for at møde mange ligesindede mennesker, som måske bliver venner eller bekendte for livet. Læs mere om Herning på UddannelsesbyHerning.dk.

Hvad skal du vælge?

Det kan være svært, ja, det kan føles tæt på umuligt, at vælge en uddannelse. Med de uendeligt mange muligheder, vi præsenteres for i dag, er valget lige så svært. Hvad skal du vælge? Og hvad hvis tvivlen melder sig om, at du vælger noget til, men derved også vælger en masse andre spændende muligheder fra – og hvordan kan du vide, om de ikke også var noget for dig?

Det er okay ikke at vælge rigtigt i første forsøg

Du skal blot huske på, at det er okay at opleve ikke at have valgt rigtigt i første omgang. Det er okay at skifte retning undervejs – også flere gange. Det er dig og dit liv, det handler om, og du skal ikke bruge tid på noget, du ikke er glad for.

Når den første tvivl melder sig, kan du give det lidt ekstra tid, men mange kan mærke i maven, hvis de ikke har valgt rigtigt.

Nedskriv alle dine interesser

Som en hjælp kan du prøve at nedskrive alle dine interesser på et stykke papir. Alt det, der interesser dig, og som du elsker at bruge tid på i din hverdag. Hvis du ender med at have skrevet 10-20 interesser ned, skal du nu udvælge fem af disse, der er øverst på din liste. Tag nu stilling til alle fem interesser og forestil dig, at du skal arbejde med det hver dag i flere år. Er der nogle af dem, du ikke kan se for dig? Hvis der er, kan du sortere disse fra. Måske du ender op med to eller tre interesser, som du måske kan forsøge at kombinere og derved finde frem til en uddannelse, hvor de alle er inkluderet?

Vær åben og nysgerrig

Når du starter ny uddannelse, er det vigtigt, at du forholder sig åben og nysgerrig. Mange gør fejlagtigt det, at de forholder sig forbeholdne, og det kan ødelægge en del af oplevelsen – endda i sådan en grad, at du ender med at hoppe fra din uddannelse. Det kan være svært med studiestart – især hvis du føler, at du ikke lige svinger med de andre, du går på hold med. Men du kan i starten fokusere på det faglige, og så vil det sociale oftest flaske sig helt naturligt senere, når I har været ude i grupper og arbejde. Og så kan du også altid tænke på, at der helt sikkert er andre på dit hold, der oplever det samme som dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *